Τα μπισκότα στην Ελλάδα
Στην Ελληνική κουζίνα συναντάμε για πρώτη φορά τα μπισκότα με το όνομα «πλακούντες». Η ζύμη τους ήταν παρόμοια με τη αυτή των ψωμιών, όμως ήταν εμπλουτισμένη με γάλα, μυρωδικά της εποχής και μέλι.
"Πλακούντες" ή μπισκότα όπως ονομάζονται σήμερα, έφτιαχναν όλοι οι λαοί της Μεσογείου, αλλά πιο φημισμένα ήταν αυτά των Αθηνών και της Χίου. Στα περσικά ανάκτορα οι πλακούντες / μπισκότα ήταν το αγαπημένο γλυκό των βασιλιάδων και αναζητούσαν αποκλειστικά Έλληνες μάγειρες για την παρασκευή τους.