Τα μπισκότα στην Ελλάδα
 

Στην Ελληνική κουζίνα συναντάμε για πρώτη φορά τα μπισκότα με το όνομα «πλακούντες». Η ζύμη τους ήταν παρόμοια με τη αυτή των ψωμιών, όμως ήταν εμπλουτισμένη με γάλα, μυρωδικά της εποχής και μέλι.

"Πλακούντες" ή μπισκότα όπως ονομάζονται σήμερα, έφτιαχναν όλοι οι λαοί της Μεσογείου, αλλά πιο φημισμένα ήταν αυτά των Αθηνών και της Χίου. Στα περσικά ανάκτορα οι πλακούντες / μπισκότα ήταν το αγαπημένο γλυκό των βασιλιάδων και αναζητούσαν αποκλειστικά Έλληνες μάγειρες για την παρασκευή τους.

Παρόλο που διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από cookies στη γκάμα των προϊόντων μας, στο site μας δε χρησιμοποιούμε.

Περιηγηθείτε ελεύθερα!

COOKIES